Corona (COVID-19) - Taking Responsibilties NOW

BELANGRIJK

Naar aanleiding van de zich snel ontwikkelende pandemie tgv van het nieuwe Corona-virus en de geassocieerde aandoening (Covid-19) heeft Dierenartsenpraktijk Equide hetvolgende besloten:

 

1. Alle niet-dringende afspraken op locatie bij de klant worden tot nader order geannuleerd en verplaatst naar een later tijdstip. Klanten die een afspraak gepland hadden t.e.m. in elk geval Pasen zullen in de komende dagen per mail of telefonisch ingelicht worden. Nieuwe afspraken worden momenteel niet geboekt maar op een wachtlijst geplaatst en zo snel mogelijk gepland.

2. Afspraken op onze praktijk kunnen vooralsnog -onder specifieke voorwaarden- doorgaan. Wij vragen om het aantal personen die het paard begeleiden tot een absoluut minimum te beperken of beter nog uw paard op de praktijk af te leveren en later op te halen. Indien uw afspraak op de praktijk niet dringend is, wordt aanbevolen ook deze uit te stellen.

Specifieke hygiënische maatregelen gelden.

Voor onze klanten die uit het buitenland komen; vergewis u van de geldende maatregelen in uw thuisland en in België en of de grensovergang gewaarborgd kan worden.

3. Dierenartsenpraktijk Equide blijft bereikbaar voor alle urgente behandelingen van patiënten inzake acute gebitsproblematiek. De paarden dienen evenwel aangeboden te worden op onze kliniek of één van onze partnerklinieken. Ook telefonisch of per mail blijven wij bereikbaar voor al uw vragen en voor bijstand.

 

Hoewel dierenwelzijn en onze patiënten extreem belangrijk voor ons zijn, primeert nu het belang en de gezondheid van onze medemensen en de maatschappij in zijn geheel. Onze praktijk zal er alles aan doen u en uw paard(en) zo snel en goed mogelijk verder te helpen. Gezien de uiterst complexe en onvoorspelbare situatie in de humane geneeskunde op dit moment menen wij echter dat wij het maximale moeten doen om de risico's te beperken en op te treden als een verantwoorde partij. Het is met die intentie dat wij deze moeilijke beslissing hebben genomen. Wij hopen op uw begrip en geduld en wensen u een goede gezondheid in de komende periode. Wij hopen uiteraard dat u het vertrouwen in onze praktijk behoudt en snel weer van onze diensten gebruik kan maken. 

 

Timing is essentieel, nu actie ondernemen vermijdt grotere risico's voor de nabije toekomst. Het economische verlies en het ongemak voor alle betrokken partijen weegt geenszins op tegen de kans dat we de ziekte mee kunnen helpen bestrijden. Ik hoop dat mijn collega dierenartsen eenzelfde verantwoordelijkheid aan de dag leggen. Met enkel handjes wassen (hoewel essentieel) zullen we haast zeker niet snel genoeg het tij kunnen keren en riskeren meer mensen onnodig het leven te laten. Ook kunnen wij het verbruik van medisch materiaal en beschermende kledij drastisch verminderen door niet dringende ingrepen bij onze dieren uit te stellen. Artsen en verplegend personeel kampen mogelijks in de komende weken al met een acuut tekort aan dit materiaal.

 

Voor meer informatie zijn wij bereikbaar via mail en telefoon. 

#stayhomeitcouldsavelives #covid #togetheragainstcorona #responsibleentrepreneurship #takingresponsibilities

 

Nogmaals bedankt en tot snel!

 

Het Equide Team1 maart 2020

Corona (COVID-19) - Taking Responsibilties NOW

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x