Vacature dierenartsassistent(e)

Dierenartsenpraktijk Equide is een praktijk die zich uitsluitend richt op hoogstaande gebitsverzorging en tandheelkunde bij paarden. Voor extra ondersteuning tijdens deze periode van groei, is Equide op zoek naar een enthousiaste en flexibele assistent(e) voor een deeltijdse betrekking. De startdatum van het contract moet samen worden vastgesteld (zo spoedig mogelijk).


Over ons:

Dierenartsenpraktijk Equide is opgericht in 2012 en wordt gerund door dierenarts Wouter Demey. In 2018 opende Dierenartsenpraktijk Equide als eerste in België een volledig uitgerust tandartskabinet voor paarden te Schaffen (Diest). Hier wordt het volledige pakket van standaard gebitscontroles tot gespecialiseerde tandheelkundige ingrepen aangeboden. Daarnaast beschikt Equide over een volledig mobiele praktijk waardoor ook een deel van de behandelingen op stal of in andere dierenartsenpraktijken uitgevoerd kunnen worden. De werkregio is hoofdzakelijk Vlaams-Brabant, Limburg en de provincies Limburg en Noord-Brabant te Nederland.

Momenteel werkt dierenarts Wouter Demey met twee voltijdse vaste assistentes en zijn regelmatig studenten, collega-dierenartsen en jobstudenten mede werkzaam of op stage.


Jobomschrijving:

Equide is op zoek naar een assistent(e) die mee helpt bij het uitvoerende werk bij de paarden. Dit zowel voor patiënten in onze praktijk maar ook op locatie bij klanten en andere dierenartsenpraktijken.

Van de toekomstige assistent(e) wordt onder andere verwacht:

Helpen bij de voorbereiding van de behandelingen
Hanteren van paarden
Assisteren tijdens behandelingen
Administratief werk zoals het maken van afspraken, opmaken en verzenden van verslagen en facturen, inventariseren van beeldmateriaal, bestellingen en stockbeheer,…
Onderhoud van het materiaal, de praktijk en de stallen
Contact met klanten rechtstreeks in de praktijk of op locatie alsook telefonisch

 

Vereisten:

Een diploma bachelor agro- en biotechnologie – dierenzorg (of een gelijkaardig diploma) of werkervaring in een dierenkliniek is vereist om op deze positie te solliciteren.

Een goede communicatie met als grootste troef het goed kunnen spreken en schrijven in het Nederlands. Kennis van Engels en Frans zijn meer dan een pluspunt.

Een goede feeling voor paarden is essentieel; paardenwelzijn en een rustige omgang met paarden staan centraal.

Ervaring in de paardenwereld. Equide heeft klanten in alle disciplines van de paardensport; van hobbypaarden tot topsportpaarden.

Flexibiliteit bij de indeling van werkschema’s en uurroosters is een must. Equide probeert de balans te vinden tussen zorgverlening aan patiënten en werkbaar werk maar dat is geen evidentie in deze branche. Werken in het weekend is enkel zeer occasioneel en er zijn geen diensten ’s nachts.

Klantvriendelijkheid, stiptheid en zelfstandigheid zijn belangrijke eigenschappen. Daarnaast wordt van de toekomstige werknemer de nodige discretie verwacht.

Handigheid met computers en IT-toepassingen zijn troeven. Equide werkt met verschillende softwaretoepassingen. Verslaggeving en administratie gebeurt middels Vetcloud.

Wonen in de omgeving van de praktijk is een pluspunt.

 

Equide biedt:

Een boeiende job met een correcte verloning in een innovatieve dierenartsenpraktijk. Equide heeft  oog voor professionele ontwikkeling en streeft naar een duurzame samenwerking. We werken samen in een klein team met een toffe werksfeer. Solliciteren kan door een gedetailleerde cv en motivatiebrief te sturen naar info@equide.be .


Indien u nog vragen heeft aangaande deze vacature kan u contact opnemen met assistente Alyssa of Sien via info@equide.be.


Meer informatie over Equide kan u terugvinden op www.equide.be.


Met vriendelijke groeten,

EQUIDE TEAM

27 oktober 2021

Wereld Dierendag & the race to the bottom

Over het gebruik van ongezonde (draag)merries in onze paardenfokkerij

4 oktober 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Booklet - Common bit and bridle related lesions in horses - bitfitting

Nieuwe creatie: een A4 boekje over de meest voorkomende bit- en hoofdstelverwondingen en veel advies over het correct aanpassen van het bit.

20 september 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Bit- en hoofdstelgerelateerde letsels bij het bereden paard - Deel 2

Het eerste deel van dit artikel betrof een overzicht van de normale anatomie en de meest voorkomende ‘bitgerelateerde letsels’ bij onze paarden. Naast een goede inspectie van de mondholte en diagnostiek van deze typische verwondingen is het uiteraard essentieel de eigenaar ook gefundeerd advies te kunnen meegeven.

30 juni 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Bit- en hoofdstelgerelateerde letsels bij het bereden paard - Deel 1

Bit- en hoofdstelgerelateerde verwondingen (verder afgekort ‘bitletsels’) bij onze paarden zijn veel voorkomende bevindingen tijdens routine gebitscontroles.

31 mei 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Kiesextracties bij het paard anno 2021

Kiesextracties gebeurden 20 jaar geleden bijna uitsluitend onder algemene anesthesie en via een (uitwendige) chirurgische benadering. Anno 2021 is dit nog slechts in zeer uitzonderlijke gevallen nodig. De kans op complicaties is hierdoor drastisch gedaald (Caramello et al. 2020).

30 april 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Uitwendig trauma als oorzaak van een ontwikkelingsstoornis van het paardengebit

Deze casus illustreert hoe een traumatisch insult aan het hoofd van een jong paard kan leiden tot complexe gebitspathologie. Paarden in het algemeen - en jonge paarden in groepshuisvesting in het bijzonder - kunnen zichzelf of elkaar makkelijk verwonden. De impact van deze trauma’s varieert van onschuldig tot fataal

31 maart 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Extractie van een gebroken haaktand

Bij het verwijderen van een haaktand wordt meestal een mucoperiostale flap gecreëerd, waarna een deel van het omringende alveolair bot wordt weggenomen. Wanneer de tand vrijgeprepareerd is en voldoende gemobiliseerd werd, kan deze verwijderd worden.

28 februari 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Ontwikkelingsstoornissen in het gebit van paarden

Wouter Demey zal op 4 juni 2021 tijdens het (virtuele) 29e European Congress of Veterinary Dentistry - European Veterinary Dental Forum een lezing geven over ontwikkelingsstoornissen in het gebit van paarden.

2 juni 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Een lift voor de kleinste paardjes bij Equide!

Equide heeft onlangs een unieke lift op maat ontwikkeld om ook uw kleinste pony's comfortabel en op de best mogelijke manier te kunnen behandelen.

9 mei 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

POSTER: Common bit and bridle related lesions in horses

Equide en Vetrident (Dierenarts Stijn Teysen) - gesteund door the NCED - hebben een poster (maat A0) gepubliceerd met de meest voorkomende bitletsels bij onze paarden.

25 april 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Perifere Cariës

Perifere cariës wordt gekenmerkt door aantasting en/of verlies van cement; de buitenste laag van de tanden van een paard.

Lees meer keyboard_arrow_right

Back to (less ab-)normal - Update Covid-19

Gelet op de exit-strategie van de overheid om de corona-maatregelen af te bouwen maakt ook Equide zich op om opnieuw een versnelling hoger te schakelen. Equide bleef deze hele periode beschikbaar voor spoedgevallen in onze eigen kliniek en in de partnerklinieken in Bel...

26 april 2020

Lees meer keyboard_arrow_right

Corona (COVID-19) - Taking Responsibilties NOW

Although summer is still around you can already sense a little hint of fall in the air. This picture is taken at the entrance of our clinic this morning. We still feel highly privileged to be able to work in this magnificent setting.

1 maart 2020

Lees meer keyboard_arrow_right

Vetlife - ourlivesmattertoo - vetsforvets

Today I would like to mention a major issue in our profession; suicide. Not because I like to complain but because I'm seriously worried for my profession, my colleagues and their health. I recently read a post by an American veterinarian - Erin Wilkins - who just lost...

16 september 2019

Lees meer keyboard_arrow_right

Upcoming projects

Although summer is still around you can already sense a little hint of fall in the air. This picture is taken at the entrance of our clinic this morning. We still feel highly privileged to be able to work in this magnificent setting.

1 augustus 2019

Lees meer keyboard_arrow_right

EOTRH

‘Equine Odontoclastic Tooth Resorption and Hypercementosis’ EOTRH is een aandoening van de snijtanden (en eventueel de ruinentanden) bij het oudere paard.

Lees meer keyboard_arrow_right

Geriatrisch paard

Oudere paarden zijn vatbaarder voor een aantal aandoeningen en ondergaan (vaak fysiologische) veranderingen. Ze vereisen dan ook extra zorg en management.

Lees meer keyboard_arrow_right

Diastema's

Een diastema (meervoud diastemata, ook vaak diastema’s of diastasen genoemd) is een ruimte tussen 2 tanden. Wanneer we spreken van diastemata bij het paard dan bedoelen we meestal ruimtes tussen de kiezen van het paard.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x