Transparantie - What we did last year...

Na de 'what we did last summer' post is dit blogbericht helaas iets minder luchtig.

In 2018 legden we 65. 000 km af van en naar onze klanten.

De gemiddelde snelheid bedroeg 60km/u, dat betekent een slordige 1080 uur op jaarbasis (20 uur op weekbasis) in de auto. Voor de meeste mensen komt dat neer op een halftijdse job... Tel daarbij nog de op-en afbouw van de mobiele praktijk en u begrijpt dat de effectieve behandeling van onze patiënten veel meer tijd vergt als we onderweg zijn.

'Part of the job' hoor ik u al denken en dat klopt! Alleen is de kost (zowel in euro's als in tijd) verbonden aan deze manier van werken veel hoger dan wat de meeste mensen - inclusief ikzelf - inschatten. Reistijden nemen toe en zijn onvoorspelbaar (filles en omleidingen), brandstofprijzen stijgen en het is allicht een kwestie van tijd voor ook bestelwagens kilometerheffing aan hun broek hebben. Daarnaast vreet de tijd in de auto aan onze efficiëntie waardoor wachttijden ondertussen vaak 6 weken of meer bedragen.

Omdat Equide veel belang hecht aan transparantie en goede communicatie zijn alle tarieven steeds terug te vinden op onze website: www.equide.be (Tarieven).

Het is -zoals u al kon raden- vooral het beleid inzake voorrijkosten, opzetten van de mobiele praktijk, werkregio enz. waar we één en ander noodgedwongen moesten aanpassen.

Wat kan u doen om de kosten niet nodeloos hoog te laten worden? Gelukkig veel!

- Kom bij voorkeur langs bij ons op de praktijk - u betaalt dan uiteraard geen voorrijkosten. Daarnaast is het de best mogelijke setting met alle apparatuur direct voor handen. We houden plaatsen vrij op de praktijk; u heeft hierdoor doorgaans slechts korte wachttijden.

- Plan ruim van te voren en probeer paarden te combineren. Voorrijkosten dalen significant als afspraken gecombineerd kunnen worden. Vraag ons gerust naar opties die voordeliger kunnen zijn.

- Voorzie ons van de juiste adresgegevens en laat ons weten hoe moeilijke locaties te bereiken zijn. Zorg dat we met auto en materiaal via verharde wegen daadwerkelijk bij uw paard geraken.

- In het geval u zich niet kan mobiliseren en de afstand te groot is zullen wij u steeds trachten verder te helpen. Het netwerk van dierenartsen met expertise in (basis) tandheelkunde groeit gestaag. Equide is actief in opleiding van collega dierenartsen en kan u goed doorverwijzen naar een collega bij u in de buurt.

Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met u de beste oplossing voor uw paard kunnen vinden!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Zoeken op tags
Archief

info@equide.be

0032 13 220 220

0032 495 548 548

unnamed.png

Dierenarts Wouter Demey

BV Dierenartsenpraktijk Equide

Stappersestraat 3

B3290 Schaffen (Diest)

België

BTW: BE 0672 549 302

© 2018 - Dierenartsenpraktijk Equide

Alle beeld- en tekstmateriaal zijn
auteursrechtelijk beschermd