Lezingen/Lectures @ Equide


NL:

De afgelopen weken hebben we een aantal lezingen georganiseerd in ons nieuwe praktijkgebouw. Dit om onze klanten en paardenhouders kennis te laten maken met onze nieuwe faciliteiten en tandheelkunde bij paarden anno 2019.

Naar aanleiding van wat commotie over 'bitfitting' (zie onze facebook-pagina) besloten we eveneens een bijkomende lezing over bitten te organiseren. Wat ons betreft een succes! 40 ruiters, dierenartsen en trainers kwamen opdagen om dieper in te gaan op dit onderwerp.

Tekenend dat de grote afwezigen de zogenaamde 'bitfitters' waren, het zegt allicht wat over hun insteek in dit hele verhaal.

Equide wil naast de behandeling van patiënten kennis delen en een standpunt innemen inzake paardenwelzijn. Dit is dan ook onze drijfveer om in de toekomst meer cursussen, lezingen en opleidingen te organiseren. Onze visie sluit hierbij naadloos aan op deze van de NCED; waar Equide eveneens deel van uitmaakt. (Zie eerdere blogs)

Al zeg ik het zelf; a lecture room with a view, best mooi, niet?

ENG:

Last weeks we have organised a couple lectures in our new clinic. By doing this our clients and horse owners were invitated to see the new facilities and get an update on equine dentistry anno 2019.

After starting quiet a discussion on 'Bitfitting' on Facebook (see our fb-page) we decided to give an additional lecture on bitting and bitting laesions. We were thrilled to see 40 riders, trainers, horse owners and veterinarians participating in this lecture.

The bitfitters themselves however remained absent... Says a lot about their true intentions...

Besides treating patients Equide wants to share knowledge and take a stand on equine welfare. This is our motivation to keep on organising lectures and courses. It is the same motivation which drives the NCED where Equide is part of the board as well (see earlier posts).

What do you think about our 'lecture room with a view'?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Zoeken op tags
Archief

info@equide.be

0032 13 220 220

0032 495 548 548

unnamed.png

Dierenarts Wouter Demey

BV Dierenartsenpraktijk Equide

Stappersestraat 3

B3290 Schaffen (Diest)

België

BTW: BE 0672 549 302

© 2018 - Dierenartsenpraktijk Equide

Alle beeld- en tekstmateriaal zijn
auteursrechtelijk beschermd