Corona (COVID-19) - Taking Responsibilties NOW

BELANGRIJK

Naar aanleiding van de zich snel ontwikkelende pandemie tgv van het nieuwe Corona-virus en de geassocieerde aandoening (Covid-19) heeft Dierenartsenpraktijk Equide hetvolgende besloten:

 

1. Alle niet-dringende afspraken op locatie bij de klant worden tot nader order geannuleerd en verplaatst naar een later tijdstip. Klanten die een afspraak gepland hadden t.e.m. in elk geval Pasen zullen in de komende dagen per mail of telefonisch ingelicht worden. Nieuwe afspraken worden momenteel niet geboekt maar op een wachtlijst geplaatst en zo snel mogelijk gepland.

2. Afspraken op onze praktijk kunnen vooralsnog -onder specifieke voorwaarden- doorgaan. Wij vragen om het aantal personen die het paard begeleiden tot een absoluut minimum te beperken of beter nog uw paard op de praktijk af te leveren en later op te halen. Indien uw afspraak op de praktijk niet dringend is, wordt aanbevolen ook deze uit te stellen.

Specifieke hygiënische maatregelen gelden.

Voor onze klanten die uit het buitenland komen; vergewis u van de geldende maatregelen in uw thuisland en in België en of de grensovergang gewaarborgd kan worden.

3. Dierenartsenpraktijk Equide blijft bereikbaar voor alle urgente behandelingen van patiënten inzake acute gebitsproblematiek. De paarden dienen evenwel aangeboden te worden op onze kliniek of één van onze partnerklinieken. Ook telefonisch of per mail blijven wij bereikbaar voor al uw vragen en voor bijstand.

 

Hoewel dierenwelzijn en onze patiënten extreem belangrijk voor ons zijn, primeert nu het belang en de gezondheid van onze medemensen en de maatschappij in zijn geheel. Onze praktijk zal er alles aan doen u en uw paard(en) zo snel en goed mogelijk verder te helpen. Gezien de uiterst complexe en onvoorspelbare situatie in de humane geneeskunde op dit moment menen wij echter dat wij het maximale moeten doen om de risico's te beperken en op te treden als een verantwoorde partij. Het is met die intentie dat wij deze moeilijke beslissing hebben genomen. Wij hopen op uw begrip en geduld en wensen u een goede gezondheid in de komende periode. Wij hopen uiteraard dat u het vertrouwen in onze praktijk behoudt en snel weer van onze diensten gebruik kan maken. 

 

Timing is essentieel, nu actie ondernemen vermijdt grotere risico's voor de nabije toekomst. Het economische verlies en het ongemak voor alle betrokken partijen weegt geenszins op tegen de kans dat we de ziekte mee kunnen helpen bestrijden. Ik hoop dat mijn collega dierenartsen eenzelfde verantwoordelijkheid aan de dag leggen. Met enkel handjes wassen (hoewel essentieel) zullen we haast zeker niet snel genoeg het tij kunnen keren en riskeren meer mensen onnodig het leven te laten. Ook kunnen wij het verbruik van medisch materiaal en beschermende kledij drastisch verminderen door niet dringende ingrepen bij onze dieren uit te stellen. Artsen en verplegend personeel kampen mogelijks in de komende weken al met een acuut tekort aan dit materiaal.

 

Voor meer informatie zijn wij bereikbaar via mail en telefoon. 

#stayhomeitcouldsavelives #covid #togetheragainstcorona #responsibleentrepreneurship #takingresponsibilities

 

Nogmaals bedankt en tot snel!

 

Het Equide Team1 maart 2020

Corona (COVID-19) - Taking Responsibilties NOW

Het Gebitsonderzoek

In dit tweede artikel nemen we je mee op weg bij het uitvoeren van een grondig gebitsonderzoek. Waaruit bestaat zo’n onderzoek? Waar moeten we op letten? Welke instrumenten zijn een absoluut minimum om een goede diagnose te kunnen stellen? Goed onderzoek is essentieel; het leidt tot een juiste diagnose. Alleen met de juiste diagnose kan de behandeling correct worden uitgevoerd.

1 maart 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

Welkom in de wondere wereld van de paardentanden

Voor onszelf vinden we het heel normaal dat we jaarlijks naar de tandarts gaan voor een gebitscontrole. De nadruk in de humane tandheelkunde ligt duidelijk op preventie. Beter problemen voorkomen en tijdig ingrijpen, dan te laat behandelen. Maar voor je paard is dat net zo belangrijk …

31 januari 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

De (on)zin en mogelijke risico's van het aanleggen van zogenaamde 'bitseats' bij paarden.

'Bitseating' oftewel het - vaak extreem - inkorten en afronden van (een gedeelte van) de eerste kiezen is niet onschuldig, noch berust deze op wetenschappelijke onderbouwing.

27 januari 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

Wereld Dierendag & the race to the bottom

Over het gebruik van ongezonde (draag)merries in onze paardenfokkerij

4 oktober 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Booklet - Common bit and bridle related lesions in horses - bitfitting

Nieuwe creatie: een A4 boekje over de meest voorkomende bit- en hoofdstelverwondingen en veel advies over het correct aanpassen van het bit.

20 september 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Bit- en hoofdstelgerelateerde letsels bij het bereden paard - Deel 2

Het eerste deel van dit artikel betrof een overzicht van de normale anatomie en de meest voorkomende ‘bitgerelateerde letsels’ bij onze paarden. Naast een goede inspectie van de mondholte en diagnostiek van deze typische verwondingen is het uiteraard essentieel de eigenaar ook gefundeerd advies te kunnen meegeven.

30 juni 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Bit- en hoofdstelgerelateerde letsels bij het bereden paard - Deel 1

Bit- en hoofdstelgerelateerde verwondingen (verder afgekort ‘bitletsels’) bij onze paarden zijn veel voorkomende bevindingen tijdens routine gebitscontroles.

31 mei 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Kiesextracties bij het paard anno 2021

Kiesextracties gebeurden 20 jaar geleden bijna uitsluitend onder algemene anesthesie en via een (uitwendige) chirurgische benadering. Anno 2021 is dit nog slechts in zeer uitzonderlijke gevallen nodig. De kans op complicaties is hierdoor drastisch gedaald (Caramello et al. 2020).

30 april 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Uitwendig trauma als oorzaak van een ontwikkelingsstoornis van het paardengebit

Deze casus illustreert hoe een traumatisch insult aan het hoofd van een jong paard kan leiden tot complexe gebitspathologie. Paarden in het algemeen - en jonge paarden in groepshuisvesting in het bijzonder - kunnen zichzelf of elkaar makkelijk verwonden. De impact van deze trauma’s varieert van onschuldig tot fataal

31 maart 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Extractie van een gebroken haaktand

Bij het verwijderen van een haaktand wordt meestal een mucoperiostale flap gecreëerd, waarna een deel van het omringende alveolair bot wordt weggenomen. Wanneer de tand vrijgeprepareerd is en voldoende gemobiliseerd werd, kan deze verwijderd worden.

28 februari 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Ontwikkelingsstoornissen in het gebit van paarden

Wouter Demey zal op 4 juni 2021 tijdens het (virtuele) 29e European Congress of Veterinary Dentistry - European Veterinary Dental Forum een lezing geven over ontwikkelingsstoornissen in het gebit van paarden.

2 juni 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Een lift voor de kleinste paardjes bij Equide!

Equide heeft onlangs een unieke lift op maat ontwikkeld om ook uw kleinste pony's comfortabel en op de best mogelijke manier te kunnen behandelen.

9 mei 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

POSTER: Common bit and bridle related lesions in horses

Equide en Vetrident (Dierenarts Stijn Teysen) - gesteund door the NCED - hebben een poster (maat A0) gepubliceerd met de meest voorkomende bitletsels bij onze paarden.

25 april 2021

Lees meer keyboard_arrow_right

Perifere Cariës

Perifere cariës wordt gekenmerkt door aantasting en/of verlies van cement; de buitenste laag van de tanden van een paard.

Lees meer keyboard_arrow_right

Back to (less ab-)normal - Update Covid-19

Gelet op de exit-strategie van de overheid om de corona-maatregelen af te bouwen maakt ook Equide zich op om opnieuw een versnelling hoger te schakelen. Equide bleef deze hele periode beschikbaar voor spoedgevallen in onze eigen kliniek en in de partnerklinieken in Bel...

26 april 2020

Lees meer keyboard_arrow_right

Vetlife - ourlivesmattertoo - vetsforvets

Today I would like to mention a major issue in our profession; suicide. Not because I like to complain but because I'm seriously worried for my profession, my colleagues and their health. I recently read a post by an American veterinarian - Erin Wilkins - who just lost...

16 september 2019

Lees meer keyboard_arrow_right

Upcoming projects

Although summer is still around you can already sense a little hint of fall in the air. This picture is taken at the entrance of our clinic this morning. We still feel highly privileged to be able to work in this magnificent setting.

1 augustus 2019

Lees meer keyboard_arrow_right

EOTRH

‘Equine Odontoclastic Tooth Resorption and Hypercementosis’ EOTRH is een aandoening van de snijtanden (en eventueel de ruinentanden) bij het oudere paard.

Lees meer keyboard_arrow_right

Geriatrisch paard

Oudere paarden zijn vatbaarder voor een aantal aandoeningen en ondergaan (vaak fysiologische) veranderingen. Ze vereisen dan ook extra zorg en management.

Lees meer keyboard_arrow_right

Diastema's

Een diastema (meervoud diastemata, ook vaak diastema’s of diastasen genoemd) is een ruimte tussen 2 tanden. Wanneer we spreken van diastemata bij het paard dan bedoelen we meestal ruimtes tussen de kiezen van het paard.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x